Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Algemeen

Wij maken (slim) gebruik van de zoekhulp op belastingdienst.nl/rekenhulpen/betalingskenmerk.

Wij zijn twee broers (tweeling) uit een stad in Twente. De één werkzaam bij een accountantskantoor en de ander als webdeveloper. 

Dit klopt. Tot eind oktober 2022 was het mogelijk om vanaf een betalingskenmerk de bijbehorende belastingaanslag op te zoeken, nu is dat niet meer mogelijk. De redactie van het Forum van Fiscale Dienstverleners heeft op 1 november 202 het volgende toegelicht: "De terugrekenfunctie is omwille van de privacywetgeving verwijderd van de internetsite van de Belastingdienst. Het betreft een AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) kwestie". Gelukkig is er een beter alternatief :)

Pakketten en betalen

De aanschaf van een pakket is eenmalig. Er vindt geen automatische incasso plaats wanneer het saldo van de vertalingen op is. Zodra het saldo op is kunnen jullie opnieuw een pakket (naar keuze) aanschaffen.

Jullie kunnen inderdaad één account aanmaken en deze onderling delen. Dit betekent dus ook dat jullie probleemloos tegelijkertijd ingelogd kunnen zijn. 
Stappenplan: een account registeren met bijvoorbeeld info@bedrijfsnaam.nl > het gewenste pakket aanschaffen > logingegevens onderling delen.

De aanschaf van een pakket is eenmalig. Zodra het saldo op is kunnen jullie opnieuw een pakket aanschaffen.

Na aankoop kun je een factuur downloaden via uw account. Deze factuur voldoet aan de factuureisen van de Belastingdienst.

De vertalingen zijn geldig tot ze allemaal zijn verbruikt.

Ja, voor grote organisaties hebben wij een nieuwe betaalmethode geïntroduceerd. Deze werkt als volgt:
 
De reeds geregistreerde en nieuw geregistreerde @bedrijfsnaam accounts krijgen automatisch een betaalde status. Vervolgens brengen wij alle vertalingen van de @bedrijfsnaam emailadressen achteraf per kwartaal in rekening met een factuur. Hierbij geldt een minimale afname van 2.500 vertalingen per maand.
 
Mocht je over bovenstaande betaalmethode aanvullende informatie willen ontvangen, neem dan contact met ons op via info@belastingtool.nl.

Privacy

De input (een betalingskenmerk of een aangifte-, aanslag of beschikkingsnummer) wordt niet opgeslagen. Een deel van de output van de zoekopdracht wel.
De volgende gegevens van de output worden opgeslagen in een beveiligde database:
  • Datum + tijd van de zoekopdracht;
  • Naam van de gebruiker (mits ingelogd);
  • De letter van het aangifte-, aanslag- of beschikkingsnummer;
  • De subcode;
  • De tijdvakcode.
Voorbeeld: 1234.56.790.H.56.01 
  • 1234.56.789 wordt niet opgeslagen
  • H.56.01 wordt wel opgeslagen
Dit houdt dus in dat het BSN / fiscaal nummer niet wordt opgeslagen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit gevoelige informatie is en dat wij de verantwoordelijkheid hebben om hier veilig/verantwoord mee om te gaan. 
De gegevens die wel geregisteerd worden zijn uitsluitend bedoeld ter verbetering en controle van de tool en om inzicht te krijgen in het aantal gebruikers en zoekopdrachten.
Hierbij houdt Belastingtool.nl zich aan de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt.